Organisatie van een begrafenis

Heeft u wel eens stil gegaan bij alle zaken die geregeld moeten worden voor een persoonlijke en waardige begrafenis? Zit u middenin het proces van kisten en bloemstukken uitzoeken, een plechtigheid regelen en rouwvervoer boeken? Het is handig als de overledene een aantal dingen op papier heeft gezet die hij of zij graag zou zien tijdens een uitvaart in Arnhem of omgeving, daar kunt u zich dan door laten leiden.

Rouwvervoer: koetsen, volgauto’s of een lopende stoet?

De tocht van huis of van het rouwcentrum naar de begraafplaats of het crematorium kan op verschillende manieren gemaakt worden. Kies voor rouwkoetsen, traditionele chique auto’s, een boerenkar, een wandelende stoet met dragers of zelfs voor een speciale rouwstoet per boten over het water. Zelfs een uitvaartbus behoort tot de mogelijkheden, dit als u bijvoorbeeld met meerderen de overledene wilt begeleiden. Een uitvaart tot in de puntjes geregeld volgens uw wensen.

Kisten in allerlei vormen, kleuren en maten

Zelfgeschilderd, ecologisch, stoer, sober, kleurrijk, ecologisch, kunstzinnig, simpel wit… Alles is mogelijk als het gaat om de kist waarin begraven wordt. Bijna iedere houtsoort is mogelijk en dan hebben we het nog niet eens gehad over de bekleding. U kunt ook zelf een kist (laten) maken. Deze moeten wel aan een aantal eisen voldoen, namelijk: de kist moet een breedte hebben van tussen de 50-55 centimeter, een vlakke bodem en een lengte tussen 1.80 en 2.00 meter. Er moet ook rekening worden gehouden met milieueisen.

Bespreek uw begrafenis met de uitvaartonderneming in de regio Arnhem: Uitvaartverzorging Arnhem. Wij zorgen voor een persoonlijke en waardige begrafenis in Arnhem en omgeving.