Culturele uitvaart in Arnhem

Uitvaartverzorging Arnhem is multicultureel ervaren. Naast reguliere Nederlandse uitvaarten kunt u daarom ook voor uitvaarten van andere culturen bij ons terecht. We bespreken graag uw wensen voor de persoonlijke uitvaart die bij uw cultuur past.

Hindoestaanse uitvaart

Het hindoeïsme heeft een zeer oude traditie van uitvaartrituelen. Deze rituelen zijn gebaseerd op Veda’s. Dit zijn de oudste religieuze geschriften. De Hindoestaanse uitvaart is in grote lijnen gelijk gebleven. Desalniettemin zijn er in de loop van de tijd, afhankelijk van de stroming en de regio, verschillen ontstaan. Het Hindoeïsme gaat uit van reïncarnatie en om deze reden wordt door vrijwel elke Hindoestaan gekozen voor crematie. Door crematie kan het lichaam namelijk het snelst terug keren tot de bron.

Islamitische uitvaart

Moslims begraven hun overledenen doorgaans zo snel mogelijk. Dit zal meestal binnen 24 uur gebeuren, omdat volgens het Islamitisch geloof de dode lijdt zolang hij nog tussen de levenden is. Het liefst wordt er geen gebruik gemaakt van een kist. Door de Nederlandse wet wordt echter voorgeschreven dat er minimaal 36 uur tussen het moment van overlijden en het moment waarop de begrafenis plaatsvindt dient te liggen. Wij zorgen er met onze uitvaartservice voor dat de overledene zo snel mogelijk begraven kan worden. De repatriëring kunnen wij dan ook binnen 36 uur gedaan krijgen.

Chinese uitvaart

Binnen de Chinese cultuur is respect een belangrijk element. Door de nabestaanden wordt respect getoond door de uitvaart op uitbundige wijze plaats te laten vinden. Er wordt geprobeerd het beste te geven en een zo waardig mogelijke uitvaart te maken. Ook in Arnhem kunt u een Chinese uitvaart beleven.

Surinaamse uitvaart

Surinamers gaan, voordat de overledene bewassen wordt, naar het uitvaartcentrum om met de overledene te praten hoe hij zijn dood ervaart. Zij bespreken voorts met hem wat voor persoon hij was en hoe zij met de overledene in het leven hebben gestaan. De Surinaamse nabestaanden hebben de overtuiging dat de overledene hen nog steeds kan verstaan.

Heeft u specifieke, culturele, wensen voor de uitvaart van uw dierbare? In Arnhem kunnen we alle soorten culturele uitvaarten verzorgen, voor welke cultuur dan ook. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een uitvaart in Arnhem binnen uw cultuur? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.